2021-2022 GÜZ DÖNEMİ İÇİN ÖNEMLİ DUYURU

2021-2022 Güz Döneminde önlisans ve lisans programlarında uzaktan eğitimle yürütülecek olan dersler ALMS/Perculus Sistemi üzerinden yapılacaktır.

11.10.2021 tarihi itibariyle öğrencilerimizin seçtiği ve danışmanlarının onaylamış olduğu dersler ALMS`ye yüklenmiştir. Okul numaranız ve UBİS şifreniz ile ALMS’ye giriş yapabilirsiniz (https://karatekin.almscloud.com/Account/LoginBefore).

ALMS`ye giriş sorunu yaşıyorsanız bunun 3 sebebi olabilir:

1- Henüz ders kaydınız yoktur ya da danışmanınız tarafından onaylanmamıştır. Bu durum bir sonraki senkronizasyonda çözülecektir.

2- Kullanmış olduğunuz web tarayıcısı güncel olmayabilir. Özellikle mobil cihazlarda otomatik tanımlı tarayıcı Google Chrome düşük versiyona sahip olabilir. Google Chrome / Opera / Mozilla Firefox tarayıcılarından herhangi birini tekrar kurup o tarayıcı ile girdiğinize emin olmalısınız.

3- Mobil cihazlarda kullanılan uygulamalar font değişikliklerine sebep olmakta, bu da Türkçe karakterlerde özellikle sorun yaşanmasına neden olmaktadır. UBİS şifrenizi Tükçe karakter (ÖöÇ窺ÜüİıĞğ) kullanmadan oluşturak tekrar denemelisiniz.

Halen ALMS’ye giremiyor ve sorunun bunlar dışında bir şey olduğunu düşünüyorsanız uzem@karatekin.edu.tr`ye mail atabilirsiniz.

Üniversitemiz öğrenci bilgi sistemi ile ALMS senkronizasyonu her hafta Cuma günü yapılmaktadır. Toplu senkronizasyonlar ilk 2 hafta ders kayıtları devam ettiği için Salı/Cuma olmak üzere haftada 2 gün yapılmaktadır. Vize/Final haftalarında Toplu senkronizasyon yapılmamaktadır. Öğrenci ve öğretim elemanları, ALMS’de Derslerim menüsünden Senkronize et butonu ile anlık senkronizasyon yapabilirler.

Yeni ders kaydı yapanların ilk tanımlama için mutlaka bir sonraki toplu senkronizasyonu beklemesi gerekmektedir, bireysel senkronizasyon mümkün değildir.

Bölüm Problemi:

ALMS`de öğrencinin bölümü aldığı derslere göre belirlendiği için birden çok bölüm görünmektedir. Öğrenci sisteminden farklı bir sistem olduğundan bunun herhangi bir bağlayıcılığı ya da önemi yoktur. 

   

EDUROAM için: https://eduroam.karatekin.edu.tr

   

Bunların dışında uzaktan eğitim platformu ile ilgili problemlerinizi uzem@karatekin.edu.tr`ye mail yolu ile bildirebilirsiniz.

   

UZEM

Yayınlanma Tarihi: 12 Ekim 2021 Salı
Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2021 Salı